open-navfaktor-logo
search
Kad ste to uradili
Pogledajte kako lako i učinkovito očistiti filter u mašini za posuđe
Kada ste zadnji put očistili svoju mašinu za pranje posuđa?
16.11.2022. u 14:33
get url
text

Ako vam to nije redovna navika, znajte da zbog toga perilica može poprimiti neugodne mirise, lošije prati posuđe, pa čak se, zbog nakupljanja ostataka hrane, i pokvariti.

Kako vam se to ne bi dogodilo, stručnjaci otkrivaju način čišćenja koji će mašinu riješiti svih neugodnih mirisa i prljavštine.

Instagram profil Zapatas Cleaning Services podijelio je praktičan način čišćenja perilice posuđa, koristeći proizvode koje već imate kod kuće, prenosi The Sun.

- Vremenom će se u mašini naakupiti sapun za masnoću, prljavština i ostaci hrane. Ne samo da to stvara tlo za razmnožavanje bakterija, već smanjuje učinkovitost uređaja - objasnili su.

Za prvi korak, stručnjaci preporučuju korištenje alkoholnog sirćeta i četke za čišćenje filtera, stranica i bilo kojih teže dostupnih dijelova stroja.

Zatim su savjetovali:

- Ulijte malo sirćeta u šoljicu koja se može prati u mašini, stavite je na gornju rešetku i pokrenite dugi ciklus. Sirće će razgraditi masnoću, ostatke sapuna i prljavštinu. Kada ciklus završi, uklonite šoljicu sirćeta, izlijte veliku količinu sode bikarbone na dno perilice i pokrenite još jedan dugi ciklus. Soda bikarbona će eliminirati sve mirise koje perilica posuđa može imati. Nakon toga možete pokrenuti dva odvojena ciklusa u kojima se perilica posuđa počinje sama čistiti, a potrebna su dva odvojena ciklusa jer će se sirće i soda bikarbona međusobno poništiti, s obzirom na različite nivoe kiselosti.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZAPATA’S CLEANING SERVICES LLC (@zapatas_cleaning_services)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.