open-navfaktor-logo
search
Odlični rezultati
Dita 1977 izvozi 35 posto svoje ukupne proizvodnje
Otkako je Bingo Group 2017. godine spasio iz stečaja Ditu 1977 iz Tuzle, ova domaća kompanija bilježi kontinuirani rast i razvoj, te odlične poslovne rezultate.
24.06.2023. u 08:39
get url
text
Dita, ilustracija
Dita, ilustracija

Od te godine, grupacija je u Ditu investirala blizu 15 miliona KM, čime su se spasila radna mjesta, revitalizirala proizvodnja, ali i vratio izvozni potencijal nekadašnjeg giganta, koji sada bilježi sjajne rezultate na tržištima regije i Evropske unije.

- Ponosni smo što izvozimo 35 posto svoje ukupne proizvodnje, što je direktan rezultat investicija u tehnološke i ljudske resurse, kako bi se zadovoljli najstrožiji standarsi kvalitete ino tržišta - izjavioje Eldin Tabučić, direktor kompanije Dita 1977.

Da je pred Ditom sjajna budućnost, govori i usmjerenje kompanije ka održivom razvoju i zaštiti životne okoline. Investicije u novu tehnologiju u procesu samog pakovanja, direktno utječu na smanjenje plastične ambalaže koja se plasira na tržište.

- Zahvaljujući nabavci savremenih mašina, koristimo Doypack ambalažu koja smanjuje učešće plastične ambačaže u cjelokupnom procesu. Samim tim na tržište plasiramo manje plastije - dodaje Tabučić.

Dita 1977 je u svom dugogodišnjem postojanju stekla reputaciju pouzdanog partnera i prepoznata je po visokom kvalitetu svojih proizvoda. Već petu deceniju razvijaju i proizvode proizvode iz asortimana hemije za široku potrošnju u domaćinstvu, HoReCa kanalu, industriji autokozmetike, kao i sredstva za specijalne namjene.

Kompanija će nastaviti s ulaganjem u nove tehnologije i inovacije kako bi održala svoju konkurentnost na tržištu i osigurala dalji uspjeh.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.