open-navfaktor-logo
search
Od 1. aprila
Poskupljuje prvi sat parkinga na Aerodromu Sarajevo
Autor: Faktor
27.03.2024. u 13:46
get url
text
Aerodrom Sarajevo
Aerodrom Sarajevo
Međunarodni aerodrom Sarajevo odlučio je povećati cijenu prvog sata parkiranja na svom parkingu sa tri na četiri KM, počev od 1. aprila. 
Odluku pravdaju, između ostalog, uloženim novcima u parking sistem, uvođenjem kartičnog plaćanja, i potrebom da svoje cijene usklade s onim kod regionalnih aerodroma i cijenama parkinga u centru Sarajeva.
Naveli su da su odluku donijeli "nakon pažljivog razmatranja i analize različitih faktora koji su utjecali na strukturu troškova povezanih sa operativnim radom parking sistema, uloženih sredstava na implementaciji i poboljšanju rada parking sistema, uvođenju kartičnog plaćanja na svim izlaznim rampama u cilju poboljšanja sveukupnog korisničkog iskustva, kao i potrebu usklađivanja sa tržišnim cijenama prisutnim kod regionalnih aerodroma kao i cijenama parkinga u centru grada".
- Cijene za ostale definirane vremenske intervale korištenja parkinga ostaju nepromijenjene - dodali su, a to znači da se plaća dodatna marka za svakih narednih 20 minuta korištenja parkinga poslije prvog sata.
Iz Aerodroma Sarajevo žele istaći da se cijena usluga parkinga u prvom satu korištenja nije mijenjala od 2009. godine, te da su cijene parkinga u užoj gradskoj jezgri dostigle iznos od 3,5 KM po satu.
Podsjetimo da je cijena prvog sata iznosila tri KM, s tim da je do sredine 2022. godine bilo moguće zadržati se deset minuta na parkingu besplatno. To je ukinuto, te je umjesto toga data mogućnost zadržavanja do tri minute ispred terminala. 
Novi cjenovnik parkinga Aerodroma Sarajevo
FOTO: Faktor
Iz sarajevskog Aerodroma su u današnjem saopćenju informirali da u narednom periodu planiraju povećanje kapaciteta komercijalnog parkinga "kroz osiguravanje dodatnog parkinga na lokalitetu aerodroma, na kojem su planirani povoljniji komercijalni uvjeti parkinga u skladu s lokacijom i u odnosu na cjenovne uvjete komercijalnog parkinga ispred zgrade Terminala B Međunarodnog aerodroma Sarajevo".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.