open-navfaktor-logo
search
Zatvoren poziv
Za podršku mikrobiznisu stigla 371 prijava
Na javni poziv za podršku mikrobiznisu u RS-u, koji je zatvoren u ponoć, javio se 371 preduzetnik sa zahtjevom za pomoć.
26.05.2020. u 12:54
get url
text

Ogromno interesovanje za projekat koji je kompanija Prointer ITSS pokrenula uz tehničku podršku Područne privredne komore Banja Luka i veliki broj pristiglih prijava i posljednjeg dana, pokazuju sa kakvom su se krizom prethodnih mjeseci susrela mikro preduzeća i mali preduzetnici.

Iz Prointera poručuju da će u prvoj sedmici juna sačiniti konačnu listu onih koji će dobiti bespovratnu novčanu pomoć u iznosu do 5.000 KM ili stručnu pomoć u vidu IT rješenja čija je pojedinačna vrijednost 2.000 KM.

- Sve prijave će razmatrati petočlana komisija sastavljena od predstavnika naše kompanije, Područne privredne komore Banja Luka i Ministarstva privrede i preduzetništva, poštujući kriterijume i dodjeljujući bodove na osnovu toga kome je i koliko dugo rad bio zabranjen ili ograničen, kao i na osnovu stope pada prihoda u periodu krize. Jedan od kriterija je i obrazloženje privrednih subjekata u koje namjene će otići dobijena sredstva - kažu u Prointeru.

Podsjećaju da su za ovaj projekat opredijelili 110.000 KM, ali i da namjeravaju da ga nastave i prošire, kao i da za to već imaju podršku partnerskih kompanija.

Na javni poziv za projekat "Mikro znači više", u proteklih 15 dana mogla su da se prijave preduzeća registrovana na teritoriji Republike Srpske prije 30.11.2019. godine, koja zapošljavaju najmanje dva, a najviše devet radnika, nemaju dugovanja prema Poreznoj upravi i u prethodne tri godine su ostvarili godišnji prihod manji od 500.000 KM. Uvjet je bio i da u preduzećima za vrijeme krize nije bilo otpuštanja.      

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.