Pomoć prijatelju

Mandić se krije iza Forte: Čiji je ustvari prijedlog da se Centralna banka gradi u Velešićima?

Bitka između Centralne banke Bosne i Hercegovine i Općine Centar i dalje se vodi putem medija, saopćenja i otvorenih pisama. U čitavu farsu uključio se i premijer Kantona Sarajevo i predsjednik Naše stranke Edin Forto.

U pismu koje je načelnik Općine Centar Srđan Mandić uputio guverneru Centralne banke BiH Senadu Softiću stoji ponuda nove lokacije koju Mandić predlaže Centralnoj banci za izgradnju objekta. Radi se o lokaciji prekoputa Avazovog tornja u Velešićima koja ne pripada Općini Centar. 

Mandić u pismu otkriva da mu je u pomoć pritekao premijer KS Edin Forto. U pismu koje je potpisao Mandić stoji da je zamjenska lokacija prekoputa Avazovog tornja bio prijedlog Edina Forte. 

 

Prilikom nuđenja zamjenske lokacije, Mandić je u potpunosti zaobišao i Općinsko vijeće, zbog čega su mu prigovorili iz Centralne banke. S druge strane, Mandić smatra da OV uopće i ne treba odlučivati o ovome, pa je u pomoć pozvao premijera i stranačkog kolegu Edina Fortu koji se ovim činom nuđenja zamjenske lokacije stavio na mjesto službenika Općine Centar. 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga