open-navfaktor-logo
search
Protivnik inicijative
Modrić: Nisam za Mundijal svake dvije godine, ali fudbaleri se malo pitaju
Hrvatski reprezentativac i član Real Madrida Luka Modrić kazao je da se protivi inicijativi o organizaciji Svjetskog prvenstva svake dvije godine.
18.10.2021. u 22:31
get url
text

- Po meni to nema smisla. Ne bi mi se svidjelo. Svjetsko prvenstvo je posebno baš zato što se igra svake četiri godine. Fudbaleri se malo pitaju oko toga, kao i treneri. Oni pokušavaju da te stvari rade na svoju ruku bez pitanja. Ne znam šta će se dogoditi. Iskreno, ne bih gledao Svjetsko prvenstvo svake dve godine - rekao je Modrić.

Hrvat je jedan od igrača koji je osvajao laskavo priznanje za najboljeg igrača svijeta. Modrić je 2018. godine prekinuo dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

On smatra da bi Zlatna lopta ove godine trebala otići u ruke njegovom saigraču Karimu Benzemi.

- Postoji nekoliko kandidata koji mogu da osvoje Zlatnu loptu. Karim je jedan od njih. Po meni je zaslužio da je osvoji zbog toga kako je igrao ove godine i zbog karijere. Uvijek je bio na vrhunskom nivou, a konačno je i sa Francuskom osvojio trofej (Liga nacija), a to je važno kada je u pitanju glasanje. Siguran sam da je u najužem izboru kandidata i nadam se da će pobijediti- veli Modrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.