Taekwondo

Zorana Sandić dobila vizu za nastup na Evropskom prvenstvu u Velikoj Britaniji

Trener Mladen Ristić preuzeo vizu za Zoranu Sandić

Zorana Sandić, taekwondo reprezentativka Bosne i Hercegovine, dobila je vizu za nastup na Evropskom prvenstvu u Manchesteru.

Njenu vizu je danas u Beogradu preuzeo trener reprezentacije Mladen Ristić.

Nakon što je procedura izdavanja vize kasnila nekoliko dana, što su organizatori i naveli kao mogućnost zbog situacije u Ukrajini, pojavile su se izjave taekwondo čelnika iz entiteta Republika Srpska da se radi o opstrukciji takmičara iz RS.

VEZANI TEKST - Šarić: TSBiH izražava žaljenje što se sport i djeca zloupotrebljavaju u političke svrhe

Taekwondo savez BiH reagovao je prema protokolu i nakon nekoliko razmijenjenih dopisa dobio informaciju da će izdavanje viza biti ubrzano, te da će se iste moći po ubrzanom postupku preuzeti u Beogradu.

- Sretni smo što će naši sportisti putovati na Evropsko prvenstvo i učestvovati na ovako značajnom takmičenju. Nije bilo jednostavno vidjeti da se u ovakve stvari uključuje i politički vrh iz bh. entiteta RS, ali držali smo se sporta i procedura koje često prolazimo. Posebnu zahvalnost dugujemo ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo Samiru Avdiću na nesebičnoj pomoći - istakao je Samir Šarić, predsjednik Taekwondo saveza FBiH i član predsjedništva Taekwondo saveza BiH.

Zorana Sandić će se pridružiti kolegama Nedžadu Husiću, Dinku Šegedinu i Petri Ždero te predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu koje se održava u Manchesteru.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga