open-navfaktor-logo
search
Hapšenja
Akcija protiv organizovanog kriminala: Policajci sa dugim cijevima od jutros na ulicama Banje Luke
Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a od jutros sprovode akciju u dva banjalučka naselja, a koja je usmjerena protiv organizovanog kriminala. Cijeli dan su, maskirani i naoružani dugim cijevima, prisutni u banjalučkom naselju Starčevica.
05.04.2022. u 14:23
get url
text

Ranije jutros su, kao što je Faktor objavio, uhapsili jednu osobu u banjalučkom naselju Borik.

Nezvanično, u lokalu Emporio uhašen je Jelenko Knežević.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač je potvrdio danas da su bila određena hapšenja.

VEZANI TEKST - Akcija SAJ-a u Banjoj Luci, uhapšena jedna osoba

- Policajci su još uvijek na terenu i nisu u potpunosti završili akciju. Ne mogu još da otkrivam detalje – kazao je  Lukač i poručio da rade zajedno sa tužilaštvima.

- Upravo sada radimo na privođenju nekoliko osoba koje dovodimo u vezu sa organizovanim kriminalitetom, a koji su uglavnom uvezana kroz mnoge stvari što se tiče i trgovine narkoticima i mogućnosti izvršenja težih krivičnih djela poput ubistava - izjavio je Lukač.

MUP RS-a danas se, nakon cjelodnevne akcije koju sprovode njihovi pripadnici naoružani dugim cijevima, i zvanično oglasio, te su potvrdili da se radi o nastavku akcija "Storidž" i "Transporter" i da su uhapsili tri osobe.

- Pripadnici MUP-a RS-a danas su uhapsili tri osobe zbog sumnje da su kao pripadnici organizovanih kriminalnih grupa počinili krivična djela organizovani kriminal, a u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga. Aktivnosti se realizuju pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, na području Banje Luke, Istočnog Sarajeva i Bileće. U realizaciji akcije učestvuju i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerija, te policijske uprave Banja Luka, Istočno Sarajevo, Mrkonjić Grad i Trebinje – saopćeno je iz MUP-a RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.