open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Alisi Mutap i Muameru Ožegoviću određen jednomjesečni pritvor
Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor Alisi Mutap, udato Ramić, djevojci koja je bila sa Dženanom Memićem u noći kada je zadobio smrtonosne povrede, kao i Muameru Ožegoviću, recepcioneru hotela Crystal. Oni se sumnjiče u predmetu vezanom za smrt Dženana Memića.
19.06.2021. u 11:38
get url
text

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio advokat porodice Memić, Ifet Feraget.

- Ožegović se sumnjiči za namjerno brisanje snimaka za 8., 9. 10. i 11. februar koji su mogli rasvijetlili slučaj ubistva Dženana Memića, ali evo mi imamo određena saznanja i o sadržaju tih snimaka. Sve što radimo pet godina samo se potvrđuje. Ovu borbu smo počeli bez dokaza, imali smo logiku na svojoj strani. Ide to u dobrom pravcu. Nadam se da ćemo doći do kraja - kazao je Feraget. 

Nedžadu Hrvatu i Nebojši Veljoviću, službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, koji su uhapšeni isti dan kada Mutap i Ožegović, nije određen pritvor. 

VEZANI TEKST - Tužilac: Alisa glumeći amneziju prikriva šta se desilo; Advokati: Pet puta smo tražili vještačenje bilo gdje na svijetu

- Ne znam koje su mjere njima određene, još uvijek nemam tu informaciju - kazao je Feraget.

Nezvanično, službenicima Direkcije, pritvor nije određen jer je Sud utvrdio da ne postoji ni osnovana sumnja da su njih dvojica počinili krivično djelo za koje ih sumnjiči Tužilaštvo BiH. Također, prema nezvaničnim informacijama, nisu im određene ni mjere zabrane. 

Ožegović je, kako je kazao tužilac na ročištvu za određivanje pritvora, bio na radnom mjestu 19. februara 2016. godine kada su pripadnici MUP-a KS došli da izuzmu videonadzor, pokazao im je videonadzor i utvrđeno je da postoje snimci od 8.,9., 10. i 11. februara, a kasnije tih snimaka nije bilo. 

Kada je u pitanju Alisa Ramić (Mutap), tužilac tvrdi da postoji osnovana sumnja da je ona s ciljem prikrivanja šta se desilo u Velikoj aleji na Ilidži lažno izjavila da se ne sjeća kritičnog događaja, te da sve vrijeme glumi da ima amneziju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.