open-navfaktor-logo
search
Terete ih za devet djela
Bacali bombe i palili auta: Trojka uhapšena na Ilidži predata Tužilaštvu KS
Nedim D. (2002) iz Sarajeva, Armin Č. (2002), nastanjen u Zenici, te Elvedin H. (1998) iz Sarajeva, koji su uhapšeni zbog više krivičnih djela izaziovanja opće opasnosti na području općine Ilidža, predati su u nadležnost Tužilaštva KS.
14.06.2022. u 16:03
get url
text

{$galerijaFotografija}

Njima je određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što ih ispita tužilac koji vodi istragu, odlučit će da li će za njih zatražiti pritvor.

VEZANI TEKST - Još trojica uhapšenih na Ilidži: Bacili bombe vijećniku SDA, sekretaru MZ i sinu vijećnice NiP-a zapalili auta...

Kako smo ranije objavili, uhapšenom trojcu na teret se između ostalog stavlja da su bacili dvije bombe u dvorište kuće općinskog vijećnika sa Ilidže Mahira Lokvaničića.

Također se sumnjiče da su zapalili vozilo sekretara Mjesne zajednice Hrasnica I Alije Mrakovića, vozilo sina vijećnice s Ilidže (NiP) Nermine Memić, te još najmanje dva vozila.

Terete se za ukupno devet krivičnih djela.

Uhapšeni su jučer u sklopu nastavka akcije koja je provedena za vikend, a kada su uhapšeni Vedad R., Ermin Č. i Nedim M., a u pretresima koji su obavljeni pronađena je veća količina oružja i municije, dijelova oružja, kamere, radiostanice, boce sa nepoznatom materijom... Za njih je Tužilaštvo jučer od Kantonalnog suda zatražilo da im odredi poritvor. 

Svi oni su ranije bili dio iste "ekipe", ali su se međusobno sukobili.

Nakon što su Vedad R. i Ermin Č. uhapšeni zbog pokušaja ubistva, odnosno bacanja bombe pred kuću Elvedina H., koje se desilo u noći sa petka na subotu, klupko se počelo razmotavati, te su pohapšeni i ostali.

Privođenje 14.06.2022.
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.