open-navfaktor-logo
search
Atraktivna lokacija
Brčaci kupili zemljište u Novom Gradu: Sarajevo dobija još jedan veliki tržni centar?
Osim toga, imaju mrežu benzinskih pumpi, između ostalog, i u Semizovcu kod Sarajeva
14.01.2020. u 09:59
get url
text

Nakon što je kompanija Belamionix iz Brčkog kupila zemljište u Sarajevu, postavlja se pitanje hoće li glavni grad dobiti još jedan veliki tržni centar ili sadržaje sličnog karaktera.

Belamionix je kupio zemljište koje je pripadalo GP Bosni u stečaju u općini Novi Grad. Iz Belamionixa za BiznisInfo nisu željeli kazati šta će graditi na ovoj parceli.

No, zna se da se ova kompanija bavi maloprodajom i veleprodajom. Imaju mrežu od 11 hipermarketa i šest supermarketa, uglavnom u sjeveroistočnom dijelu BiH, u gradovima poput Brčkog, Tuzle, Srebrenika, Gradačca, Gračanice, Banovića itd.

Osim toga, imaju mrežu benzinskih pumpi, između ostalog, i u Semizovcu kod Sarajeva.

Belamionix je jedan od većih domaćih trgovinskih lanaca sa razrađenom sopstvenom distribucijom više od 10.000 artikala čiji su direktni uvoznici iz Kine, Indonezije, Turske i Indije. Najznačajnija i najopsežnija djelatnost je maloprodaja proizvoda široke potrošnje. Osim toga, bave se i veleprodajom, transportom i zastupništvima robnih marki.

Lokacija na kojoj su kupili zemljište veoma je atraktivna, pogotovo s obzirom na razvoj saobraćajne infrastrukture. Parcela se nalazi odmah uz kružni tok koji spaja ulicu Safeta Zajke sa pristupnom cestom za autoput na Koridoru Vc.

Parcela se nalazi uz samu trasu planiranog gradskog autuputa (brze ceste). Ovaj pravac će dodatno dobiti na prometu nakon što bude završena IX transverzala koja će saobraćaj dodatno preusmjeriti preko ulice Safeta Zajke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.