open-navfaktor-logo
search
Stanica Victoria
Britanska policija pregledava snimke, traže čovjeka koji je pljunuo i zarazio radnicu koronavirusom
Policija u Velikoj Britaniji pregledava nadzorne snimke sa stanice Victoria u Londonu jer je jedna radnica preminula od zaraze koronavirusa nakon što je dvije sedmice ranije na nju pljunuo nepoznati čovjek.
14.05.2020. u 23:05
get url
text

Kako javlja CNN, nepoznata osoba pljunila radnicu, ona umrla dvije sedmice kasnije od koronavirusa.

Belly Mujinga (47) i njen kolega bili su na poslu 22. marta kada je na njih pljunula nepoznata osoba te se namjerno na njih zakašljala. Zatim je nepoznati počinitelj rekao da je zaražen koronavirusom.

Udruženje zaposlenika u saobraćaju navelo je kako je Mujinga bolovala od hroničnih respiratornih problema zbog kojih je već ranije morala ići na operaciju. Dodali su da je uprava znala za njeno zdravstveno stanje i da je, čak i nakon incidenta, Mujinga nastavila s radom sve do 25. marta, kada je njen liječnik rekao da mora otići na bolovanje. Mujinga je umrla dvije sedmice kasnije, 5. aprila.

Detektiv Sam Blackburn rekao je za CNN kako je policija svjesna da su svi pogođeni smrću zaposlenice Mujinga te da suosjećaju s porodicom.

- Provodimo opsežnu istragu - rekao je Blackburn te potvrdio da pregledavaju nadzorne snimke u nadi da će pronaći svjedoke koji bi im mogli pomoći u istrazi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.