open-navfaktor-logo
search
Sud u Banjoj Luci
Čamber tvrdi nije imao namjeru da ubija, ali "ne zna" zašto je nosio pištolj 
Dalibor Čamber, optuženi za ubistvo Duška Savanovića u novogodišnjoj noći na benzinskoj pumpi u Trnu kod Laktaša, tvrdi da "nije imao namjeru da ubija, nego da zaplaši", ali nije mogao da objasni zašto je kobnog dana sa sobom nosio pištolj.   
08.07.2021. u 16:10
get url
text

Govoreći danas u Sudu u Banjoj Luci o kritičnom događaju, on je objasnio da se sukob između njega i Milana Đurđevića sa jedne strane, te sa druge strane  ubijenog Savanovića i Alekse Babića koji je u ovom sukobu ranjen, dogodio "bez ikakvog razloga i povoda", kao i da ih nije poznavao od ranije.

Čamber je tokom današnjeg svjedočenja ispričao da je 31. decembra prošle godine otišao sa Đurđevićem u kafić "Antiks" gdje je pio rakiju, a prethodno tog dana je uzeo pet leksilijuma i dva zolofta jer "uzima terapiju zbog PTSP-a".

Potom je otišao sa Đurđevićem kući gdje je nastavio piti alkohol, a oko 21.30 su krenuli da ga ovaj odveze kući i da usput svrate na pumpu po cigare. 
Naveo je i da im je na auto-putu svirnuo bijeli auto na šta su oni uzvratili, a Đurđević mu je objasnio da je to njegov komšija Aleksa.

Kada su stali na pumpi, Čamber tvrdi da je prvo ostao u autu, a izašao je kada je čuo galamu i vidio Aleksu Babića kako lupa po krovu svog vozila.

- Savanović prilazi i unosi se u facu. Pitao sam ga "kakav je problem", a on meni "da nemaš ti možda problema". Nikada u životu ga nisam vidio - rekao je Čamber.

Objasnio je da su zatim razmijenili par pogrdnih riječi, te da je zamahnuo da ga udari, ali je promašio. Čamber je ispričao da ga je Savanović zatim udario pesnicom, a potom i Babić ali ne zna čim.


- Prilazi mi neko s leđa i obara na zemlju. Dobio sam 6-7 udaraca u glavu. U tom momentu uzimam pištolj koji mi je bio za pojasom. Moja namjera nije bila da ubijam, nego preplašim, ne znam ni ja... - kazao je Čamber.

Prvi hitac je ispalio između Savanovića i Babića, oni zatim ulaze u auto, ali im on prilazi. Ispričao je da sve vrijeme stoji s pištoljem, a da mu Babić psuje majku. Tada ispaljuje drugi hitac u njegovom pravcu.

- Potom dobijam udarac od Savanovića, padam na zemlju i vidim siluetu. Nisam bio ni svjestan da sam opalio i treći metak - kazao je Čamber i izjavio da nije ni znao da je neko mrtav.

Kazao je i kako se sam prijavio policiji. Danas je svjedočio i Milan Đurđević koji je ranije osuđen na godinu dana zatvora. Suđenje su pratili roditelji ubijenog Savanovića. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.