open-navfaktor-logo
search
Čudo od djeteta
Četverogodišnji Brazilac naučio da surfa sa samo dvije godine
Joao Vitor, 4-godišnji Brazilac iz mjesta Guaruje kraj Sao Paola, pravo je malo surfersko čudo. Već sada je pravi profesionalac u hvatanju valova, a prema riječima njegove majke, naučio je da surfa u dobi od vije godine.
04.09.2020. u 20:16
get url
text

Roditelji su se šokirali kad je bez njihove pomoći samostalno naučio stajati na dasci i to iz drugog pokušaja, piše Daily Mail.

- Njegova sestra Maria Clara i njegov otac surfaju po cijele dane pa je tako i on upoznao taj sport. Moj suprug uvijek je pomagao Mariji držeći Joaoa u krilu, a jednog dana mališan je pitao smije li uhvatiti val kao što to radi njegova sestra. Tada je otac stavio Joaoa na dasku i gurnuo ga u vodu i shvatio da maleni zna šta radi - prisjetila se Camilla Chuque Braga, Joaova majka.

Dječak voli okean, te uživa u kupanju i u plivanju. Uvijek je sretan kada je blizu vode, a počeo je učiti da pliva sa samo sedam mjeseci.

Joao je popularan i na Instagramu, na kojem njegov profil prati više od 32.000 ljudi. Njegova mama skoro svakodnevno objavljuje nove fotografije i videe u kojima dječak pokazuje svoje vještine u surfanju. Ljudi su začuđeni i zadivljeni njegovom sposobnošću i talentom.

Maleni Joao i njegova sestra Maria Clara, koja je počela surfati s tri godine i šest mjeseci, zasad nemaju ambicije baviti se ovim sportom profesionalno i jedini cilj im je zabava. Surfaju svakog dana, osim kad je kišovito ili vjetrovito, a u vodi znaju provesti po dva i po sata na dan.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.