open-navfaktor-logo
search
Poznato sudijsko ime
Cuneyt Cakir predavao na seminaru u organizaciji FSBiH
U organizaciji Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine jučer je u hotelu Hills na Ilidži održan seminar za sudije, asistente sudija i posmatrače suđenja Premijer lige BiH, kao i talentovanih sudij iz prvih liga NSFBiH i FSRS.
10.10.2021. u 13:00
get url
text

Gost predavač na seminaru bio je jedan od najboljih evropskih i svjetskih sudija Cuneyt Cakir iz Turske čija je tema predavanja bila "Priprema za utakmicu i timski rad".

Izvršni direktor Sektora za sport FSBiH i predsjednik Komiteta za sudije i suđenje Elmir Pilav o ovom događaju kaže:

- U sklopu naših redovnih aktivnosti jučer smo održali kontrolni seminar za sudije, njihove asistente i kontrolore suđenja. Prema ocjeni prisutnih, seminar je organizovan na veoma visokom nivou, a ono što nas sve raduje jeste da su naša službena lica imala priliku da prisustvuju predavanju jednog od najboljih fudbalskih sudija Cuneyta Cakira o čijem iskustvu u suđenju i znanju ne treba trošiti riječi.

- Jučer smo imali priliku da se uvjerimo o kakvom se profesionalcu radi i sigurno da je njegovo predavanje ostavilo veliki utisak na naša službena lica kojim su prenesena iskustva sa najvišeg nivoa u suđenju. FSBiH će nastaviti sa edukacijom svojih kadrova s ciljem daljeg unaprjeđenja suđenja u našim takmičenjima.

Cuneyt Cakir je rođen 23. novembra 1976. godine u Istanbulu. Na FIFA sudijskoj listi je od 2006. godine, dok je od 2010. na lsiti UEFA elitnih sudija. Redovno je sudio derbi utakmice u svojoj zemlji, kao i završnice velikih takmičenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.