open-navfaktor-logo
search
Pokušala se ubiti
Detalji jezivog ubistva koje je šokiralo Njemačku: Kako je majka ubila petero svoje djece
Njemačka policija jučer je pronašla tijela petero djece u zgradi u Solingenu, gradu na zapadu Njemačke.
04.09.2020. u 08:56
get url
text

Naime, 27-godišnja majka otrovala je petero od svoje šestero djece prije nego što je pokušala sama sebi oduzeti život bacanjem pod voz.

Bacila se na šine u Düsseldorfu, malo više od 30 kilometara od stana gdje je otrovala svoju djecu. Policijski izvori navode kako su djeca otrovana tabletama.

Umrla djeca su tri djevojčice od jedne i po, dvije i tri godine te dva dječaka od šest i osam godina. Šesto i najstarije dijete, jedanaestogodišnji sin, je živ i na sigurnom i čuvaju ga rođaci. Lokalni mediji javljaju kako je s majkom išao na voz kod bake, a majka je izašla na stanici u Düsseldorfu gdje se i bacila pod voz.

Policija kaže kako ih je baka nazvala u 14 sati i uputila u stan u Solingenu. Sami radnici hitne službe bili su traumatizirani onim što su pronašli u stanu. Pokušali su reanimirati djecu, ali bilo je prekasno.

Nije jasno je li preživjelo dijete svjedočilo događajima u stanu.

VEZANI TEKST - Strava u Njemačkoj: Majka ubila petero svoje djece u njemačkom gradu Solingenu

Policijski glasnogovornik Stefan Weiand rekao je da se radi o tragičnoj situaciji te je dodao da majka još nije u stanju za ispitivanje.

- Ne znamo kako se i zašto ovaj zločin dogodio - rekao je Weiand za WDR.

Na ubistvo je reagirao i zastupnik njemačkog parlamenta Jürgen Hardt rekavši kako je reagirao "užasnuto" kad je čuo za vijest.

- Želim hitnim službama i policiji svu snagu dok se bave slučajem, ovo će duboko utjecati na njih - rekao je Hardt.

Vlasti u obližnjem Wuppertalu istražuju slučaj, a deseci policajaca i hitnih vozila nalaze se ispred zgrade gdje se dogodilo ubistvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.