open-navfaktor-logo
search
Određen mu pritvor
Detalji nesreće u Tuzli: Mehmedović pijan vozio 150 na sat pa udario u "toyotu" u kojoj je teško povrijeđeno pet osoba
Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog tužioca i odredio jednomjesečni pritvor za Smajla Mehmedovića (24) iz Tuzle zbog osnovane sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi s ugrožavanjem javnog prometa, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.
04.10.2023. u 12:18
get url
text

- On je osumnjičen da je 21. septembra 2023. godine oko jedan sat nakon ponoći, u tuzlanskom naselju Solana, na "sjevernoj magistrali" u Tuzli sa dvije saobraćajne trake u jednom smjeru, svjestan da se ne pridržava saobraćajnih propisa i time dovodi u opasnost živote ljudi, sa koncentracijom alkohola u krvi od 0,65 promila, upravljao vozilom "mercedes" lijevom saobraćajnom trakom, bezobzirnom brzinom od oko 150 kilometara na sat na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, dok se ispred njega u istom smjeru kretalo vozilo "toyota yaris" u desnoj saobraćajnoj traci, a u kojem je bilo šest osoba - navode iz Tužilaštva.

Uslijed ovakve vožnje i neprilagođene brzine, dodaju iz Tužilaštva, osumnjičeni nije uspio sigurno zaustaviti vozilo kada je vozačica "toyote" počela prestrojavanje u lijevu traku, nakon čega je udario prednjim čeonim dijelom "mercedesa" u lijevi bočni dio "toyote", koja se od siline udara odbila naprijed, udarila bočnim dijelom u saobraćajne znakove i stub ulične rasvjete i prevrnula na krov, a "mercedes" je prednjim čeonim dijelom udario u stablo drveta.

- U saobraćajnoj nesreći je pet osoba iz "toyote" teško tjelesno povrijeđeno i hospitalizirano u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla, dok su osumnjičeni i suvozač iz njegovog vozila lakše povrijeđeni. Na vozilu "mercedes" je vlasnik prijavio štetu od oko 100.000 KM - navode iz Tužilaštva.

Nakon obavljenog uviđaja, saslušanja svjedoka i drugih istražnih radnji Odjeljenje kriminalističke policije PU Tuzla je 2. oktobra 2023. godine Tužilaštvu dostavilo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i predalo osumnjičenog u nadležnost Tužilaštva.

- Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Mehmedovića. Istražne radnje i potrebna vještačenja su u toku - navedeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.