open-navfaktor-logo
search
Putinov ideolog
Dugin o ubistvu kćerke: Bila je lijepa pravoslavka i patriota, ubili su je na moje oči
Ruski filozof i Putinov ideolog Aleksandar Dugin oglasio se danas o smrti svoje kćerke Darije, koja je poginula u subotu navečer u eksploziji automobila. Za njenu smrt optužio je Ukrajinu.
22.08.2022. u 16:54
get url
text

- Ubijena je pred mojim očima, dok se vraćala s Festivala tradicije u blizini Moskve - objavio je Dugin na Telegram kanalu svog prijatelja Konstantina Malofejeva.

Dodao je kako je bila "lijepa pravoslavka, patriota, ratni dopisnik, stručnjak za centralnu TV i filozof".

- Nikada nije pozivala na nasilje i rat. Bila je zvijezda u usponu na početku svog puta. Neprijatelji Rusije su je podlo, kradomice ubili - napisao je Dugin.

Pozvao je na pobjedu Rusije nakon njene smrti.

"Ali nas, naš narod, ne mogu slomiti ni ovakvi nesnosni udarci. Naša srca žude za više od puke osvete ili odmazde. To je premalo, nije način Rusije. Trebamo samo našu pobjedu. Moja kćerka položila je svoj djevojački život na njen oltar. Zato pobijedite, molim vas! - napisao je, prenosi CNN.

VEZANI TEKST - Rusija smatra Ukrajinu odgovornom za ubistvo Darije Dugine, tvrde da je ubica žena

Ukrajinski zvaničnici negiraju bilo kakvu umiješanost u ubistvo Darije Dugine, dok je Ruska Federalna služba sigurnosti (FSB) danas saopćila kako je "utvrđeno da ukrajinske specijalne službe stoje iza ubistva Darije Dugine".

U saopćenju FSB-a se navodi da je ubistvo izvršila državljanka Ukrajine Natalija Vovk koja je, kako tvrde, prošlog mjeseca došla u Moskvu i nakon napada pobjegla u Estoniju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.