open-navfaktor-logo
search
Negirao zločine
FBI uhapsio serijskog ubicu, odala ga tetovaža na čelu
FBI je saopćio da je uhapsio "osumnjičenog serijskog ubicu" za kojeg se vjeruje da je odgovoran za ubistvo šest osoba i ranjavanje još dvoje širom Missourija i Kansasa.
09.11.2021. u 12:08
get url
text

Perez Reed (25), uhapšen je u petak nakon što je izašao s voza u Independenceu, Missouri, objavio je FBI u saopćenju. 

Istražitelji su rekli da je Reed imao kartu za putovanje iz St. Louisa iz Kansas Cityja u Missouriju, te da je u trenutku hapšenja nosio poluautomatski pištolj kalibra 40.

- Ovaj kalibar odgovara čahurama za vatreno oružje pronađenim u neriješenim pucnjavama u gradu i okrugu St. Louis tijekom septembra 2021.- navodi se u saopćenju.

- Najmanje šest žrtava je ubijeno iz istog vatrenog oružja kalibra 40.

CNN je zatražio komentar od Reedovog advokata. Reed je u petak pristao odgovarati na pitanja agenata i negirao da je ikoga povrijedio, navodi se u izjavi pod zakletvom u krivičnoj prijavi podnesenoj na saveznom sudu u Missouriju.

Žrtve su ustrijeljene između sredine septembra i kraja oktobra, prema vremenskom slijedu navedenom u izjavi pod zakletvom. 

Reed je živio u St. Louisu, ali je otputovao u Kansas City gdje je ubio druge dvije žrtve. Način na koji su ubijene u skladu je s pucnjavama na području St. Louisa.

Osiguranje stambenog naselja u kojem je ubio svoju posljednju žrtvu dalo je policiji sliku Reedove vozačke dozvole koju je koristio za ulazak u zgradu. Na snimci nadzorne kamere prikazan je crnac s tetovažom polumjeseca na čelu. Ta tetovaža odgovarala je tetovaži crnca na snimci nadzorne kamere.

Reedovi zločini se i dalje istražuju u St. Louisu i Kansas Cityju, gdje još nije optužen. Sada se nalazi u saveznom pritvoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.