open-navfaktor-logo
search
Izbo ga nožem
Fudbaler iz Srbije optužen za pokušaja ubistva kolege u Banjoj Luci
Okružni sud Banja Luka potvrdio je optužnicu protiv Dušana Čelara (28) iz Beograda zbog pokušaja ubistva koji se dogodio u Banjoj Luci u novembru 2022. godine.
10.01.2024. u 12:34
get url
text

U optužnici se navodi da je Čelar 18. novembra 2022. godine oko 23 sata u porodičnoj kući u ulici Mlađe Ćusića oštećenom M. Č. zadao više ubodnih rana.

Čelar je fudbaler koji je u kritično vrijeme igrao za Krupu, dok je, kako saznajemo, trenutno u Srbiji gdje igra za jedan tamošnji klub, a optužen je da je izbo svog nekadašnjeg cimera i bivšeg igrača Ljubića iz Prnjavora Miloša Čudića (28).

U optužnici je precizirano da je do napada došlo u dnevnom boravku kuće.

- Obratio se oštećenom riječima: "Ja ne mogu više ovako, moraš da mi oprostiš", a kada ga je oštećeni pokušao umiriti, rekao mu je: "Vi ste krivi za sve, je... vam majku" – stoji u optužnici.

Dodaje se da je nakon toga ustao sa ugaone garniture i otišao u kuhinju odakle je uzeo kuhinjski nož, dužine oštrice 25 centimetara, te u namjeri da ubije Čudića, više puta ga ubo u predjelu lijeve nadlaktice i lijeve lopatice.

- Nakon što je oštećeni pobjegao u potkrovlje kuće, došao je za njim gdje mu je kuhinjskim nožem, dužine oštrice 20 centimetara, zadao ubodnu ranu u lijevu stranu vrata – navodi se u optužnici i dodaje da Čudić uspio da ga odgurne i pobjegne iz kuće, nakon čega je zatražio pomoć od komšija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.