open-navfaktor-logo
search
Po naredbi suda
FUP objavio detalje akcije u kojoj je uhapšeno pet sarajevskih policajaca
Pripadnici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u akciji "Drum" uhapsili pet policajaca MUP-a Kantona Sarajevo, koji su osumnjičeni da su počinili krivična djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem i zloupotreba položaja ili ovlaštenja. 
12.10.2022. u 10:27
get url
text

VEZANI TEKST - U toku velika akcija FUP-a u Kantonu Sarajevo, očekuje se hapšenje nekoliko policajaca

- U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na pet lokacija na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom je slobode lišeno pet osoba M. K. (1971), A. F. (1971), J. K. (1991), M. H. (1974) i Š. A. (1975), a radi se o ovlaštenim službenim licima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Osobe lišene slobode terete se da su u posljednjih godinu dana posredno ili neposredno zahtijevali, zaprimili i prihvatili novčanu nagradu, drugu korist i obećanje nagrade za sebe ili drugog, koristeći svoj službeni položaj, posredovali da službena osoba u Federaciji izvrši ili ne izvrši službenu radnju, te su kao službene osobe u Federaciji iskorištavali svoj službeni položaj i ovlaštenje, prekoračivši granice svoje službene ovlasti i ne obavivši svoje službene dužnosti, čime su sebi ili drugome pribavili protivpravnu imovinsku korist u za sad neutvrđenom iznosu.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo - saopćeno je iz FUP-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.