open-navfaktor-logo
search
Konjic
GSS Prenj: Pronađeno tijelo sugrađanina za kojim su tragali šest dana, izvukli su ga ispod litice
Gorska služba spašavanja Prenj objavila je da je pronađeno tijelo njihovog sugrađanina kojeg su aktivno tražili šest dana.
13.09.2023. u 20:36
get url
text
Ilustracija
Ilustracija

Tijelo je izvučeno ispod litice.

- Danas smo tužni jer je ugašen život našeg sugrađanina kojeg smo aktivno tražili šest dana. Nažalost naši pripadnici su pronašli beživotno tijelo našeg sugrađanina. Službenici Policijske uprave Konjic su obavili uvidajne radnje nakon čega su pripadnici GSS Prenj uz pomoć JLO Konjic tijelo izvukli ispod litice i prenijeli do vozila. Užasno težak teren koji je zahtijevao korištenje sve raspoložive opreme.

Zahvaljujemo se GSS kolegama iz brojnih gradova Hercegovine i Sarajeva na pomoći, mještanima sela Vrdolje I Spiljani i lovačkom društvu JLO Konjic, pripadnicima Policijske uprave Konjic i pojedincima. 

GSS PRENJ je dao svoj maksimum da bi se pronašao naš sugrađanin. Danima i noćima se vršila pretraga terena. Naši pripadnici su izostavili sve poslovne i privatne obaveze da bi se posvetili pronalasku nestalog sugrađanina - naveli su u objavi na svom Facebook profilu.

Nisu saopćili o kome je riječ. 

Ranije su objavili da tragaju starijim sugrađaninom Zulfom Ćibom koji je nestao u petak, 8. augusta, u selu Vrdolje kod Konjica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.