open-navfaktor-logo
search
Nema obustave
Iz Aerodroma Sarajevo tvrde: Austrian Airlines i Flydubai imaju glavni grad BiH i u zimskom redu letenja
Aviokompanije Austrian Airlines i Flydubai najavili su obustavu letova prema Zagrebu. Istovremeno, pojavile su se spekulacije da bi se nešto slično moglo desiti i sa Međunarodnim aerodromom Sarajevo.
08.10.2020. u 08:43
get url
text

 Austrian Airlines sa osam sedmičnih letova, kao i Flydubai sa četiri sedmice rotacije čine značajan dio ukuonog prometa na Sarajevskom aerodromu.  

- Prema informacijama sa kojima raspolaže Međunarodni aerodrom Sarajevo i planovima koje su nam dostavile aviokompanije, Austrian Airlines i Flydubai planiraju letjeti za Sarajevo i u zimskom redu letenja 2020/2021.

Moramo uvažiti činjenicu da zbog negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom COVID-19, pogotovo u sektoru avijacije, sve aviokompanije svakodnevno preispituju i prilagođavaju poslovne aktivnosti u skladu sa aktuelnom situacijom.

Međunarodni aerodrom Sarajevo poduzima konkretne aktivnosti u pravcu da se postojeće aviooperacije održe i povećaju, što važi i za letove na relaciji Beč - Sarajevo i Dubai - Sarajevo.  Naravno da bi daljnji pad prometa samo dodatno usložio ionako tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi Međunarodni aerodrom Sarajevo - saopćeno nam je iz ovog javnog preduzeća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.