open-navfaktor-logo
search
Kako se zaštititi
Iz civilne zaštite Srebrenica izdali upozorenje zbog mogućih obilnih padavina
Upozoravaju stanovnike u blizini lokalnih vodotoka da blagovremeno sklone i zaštite materijalna dobra kako ne bi bila zaplavljena
10.05.2019. u 12:33
get url
text

Služba civilne zaštite Općine Srebrenica izdala je upozorenje povodom najava obilnih kišnih padavina 12. 13 i 14. maja, navodeći da se, prema podacima kojima raspolažu, očekuje da će na ovom području mjestimično pasti i više od 100 litara kiše po metru kavdratnom.

Upozoravaju stanovnike u blizini lokalnih vodotoka da blagovremeno sklone i zaštite materijalna dobra kako ne bi bila zaplavljena.

- Budući da su lokalni vodotoci zbog kiše koja je padala u prethodnom periodu u blagom porastu, obavještavamo stanovništvo i pravna lica u blizini lokalnih vodotoka Križevice, Jadra, Blječevske, Saške i Potočarske rijeke i ostalih manjih vodotoka na području naše lokalne zajednice, koji su bujičnog karaktera, da blagovremeno skloni i zaštiti materijalna dobra kako ne bi bila zaplavljena - poručuju iz civilne zaštite.

Ukoliko dođe do izlijevanja navedenih vodotoka, najavljuju da će u prostorijama Općine Srebrenica biti organizovano 24-satno dežurstvo te da u slučaju potrebe trebaju kontaktirati službu civilne zaštite.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.