open-navfaktor-logo
search
Gaza
Izraelska vojska ubila desetero Palestinaca koji su čekali kamione pomoći
Vojska za genocid optuženog Izraela gađala je Palestince koji su čekali kamione pomoći koji su dolazili sa juga u grad Gazu, ubivši najmanje desetero ljudi, a ranivši 15.
25.02.2024. u 21:48
get url
text

U izvještaju zvanične palestinske novinske agencije WAFA, navedeno je da su na meti izraelskih napada bile desetine hiljada Palestinaca koji su čekali kamione humanitarne pomoći na području između Nablusa i 10. avenije, u ulici Rashid.

Navedeno je da je najmanje desetero Palestinaca koji su čekali pomoć ubijeno, a 15 povrijeđeno.

Izraelske snage su gladne i žedne Palestince napali bespilotnim letjelicama i haubicama. Zabilježeno je da su Palestinci koji su ubijeni i povrijeđeni prebačeni u bolnicu Al-Shifa na zapadu grada Gaze.

Navedeno je da su izraelski ratni avioni bombardovali i trospratnu kuću koja pripada porodici "Ez-Zered" u okrugu Zeytun na jugoistoku grada Gaze.

Izvještava se da je ubijeno najmanje 15 Palestinaca, uključujući žene i djecu, a desetine su povrijeđene u bombardovanju izraelskih snaga.

Navedeno je da je izraelska vojska bombardovala i uništila zgradu bez ikakvog upozorenja, a mnogo ljudi je ubijeno jer su svi članovi porodice bili kod kuće.

Od početka vojne ofanzive za genocid optuženog Izraela na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijena su najmanje 29.692 Palestinca.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

Palestinci, koji se bore da prežive bježeći od izraelskih napada, susreću se s glađu zbog ograničenja koje je administracija Tel Aviva uvela na isporuku pomoći blokiranoj enklavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.