open-navfaktor-logo
search
Nastavak akcije
Još trojica uhapšenih na Ilidži: Bacili bombe vijećniku SDA, sekretaru MZ i sinu vijećnice NiP-a zapalili auta...
Sarajevska policija uhapsila je još tri osobe na području Ilidže, a u sklopu istrage više krivičnih djela koja su se u ranijem periodu događala na području ilidžanskog naselja Hrasnica. 
14.06.2022. u 11:18
get url
text

VEZANI TEKST - Na kuću Mahira Lokvančića, vijećnika sa Ilidže bačene bombe, nisu eksplodirale

Kako nam je nezvanično potvrđeno, uhapšeni su Nedim D. (2002) iz Sarajeva, Armin Č. (2002), nastanjen u Zenici, te Elvedin H. (1998) iz Sarajeva. 

Na teret im se stavlja, između ostalog, da su bacili dvije bombe u dvorište kuće općinskog vijećnika sa Ilidže Mahira Lokvaničića.

Također se sumnjiče da su zapalili vozilo sekretara Mjesne zajednice Hrasnica I Alije Mrakovića, vozilo sina vijećnice s Ilidže (NiP) Nermine Memić, te još najmanje dva vozila. 

Terete se za ukupno devet krivičnih djela. 

Oni su uhapšeni jučer, a u sklopu nastavka akcije koja je provedena za vikend, a kada su uhapšeni Vedad R., Ermin Č. i Nedim M., a u pretresima koji su obavljeni pronađena je veća količina oružja i municije, dijelova oružja, kamere, radiostanice, boce sa nepoznatom materijom...

VEZANI TEKST - Pokušaj ubistva na Ilidži: Policija uhapsila tri osobe, pronašli im arsenal oružja i drogu

- Oni su sa još dva lica koja su u ranijem periodu lišena slobode, vršili pomenuta krivična djela paljevinom i aktiviranjem eksplozivnih naprava, na štetu više oštećenih lica sa područja općine Ilidža - saopćio je MUP KS.

Faktor iz izvora bliskih istrazi saznaje da su svi oni bili dio iste ekipe, koja je "pala" kada su se međusobno sukobili.

Naime, ranije uhapšeni Vedad R. i Ermin Č. sumnjiče se za pokušaj ubistva, odnosno za bacanje bombe pred kuću Elvedina H., koji je uhapšen jučer, a koje se desilo u noći sa petka na subotu.

Nakon što je policija krenula s istragom slučaja, klupko se počelo razmotavati. 

- O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšene osobe su predate u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu - naveli su iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.