open-navfaktor-logo
search
Potvrdio za Faktor
Komesar MUP-a TK suspendovao policajku iz Gradačca Dženanu Selimović
Direktor Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Dževad Korman donio je odluku o suspenziji policajke iz Gradačca Dženane Selimović, koja se prethodnih dana spominjala u medijima kao osoba koja je navodno trostrukom ubici iz Gradačca odala lokaciju gdje se krila njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović.
17.08.2023. u 10:05
get url
text

Kako je za Faktor potvrdio Korman, policajka Selimović udaljuje se privremeno iz službe do okončanja disciplinskog postupka, koji je protiv nje pokrenut.

Također je naglasio da se suspenzija policajke Selimović ne odnosi na slučaj trostrukog ubistva u Gradačcu, koji je predmet krivične istrage.

- Protiv nje je pokrenut interni postupak zbog ranijih kontakata sa osobama iz kriminalnog miljea - kazao nam je Korman.

Ranije je advokat prozvane policajke Bakir Hećimović kazao medijima kako "Dženana nije imala nikakav kontakt s osobom koja je počinila ova teška krivična djela, niti je imala bilo kakva saznanja o tome gdje se nalazila osoba stradala u ovom događaju".

VEZANI TEKST - Oglasio se advokat policajke Dženane koju prozivaju za vezu sa monstrumom iz Gradačca

- Istražni organi Tuzlanskog kantona u saradnji s tužilaštvom provode istragu protiv Dženane, ali znamo da nema nikakvih indicija da je ona imala bilo kakvu vezu s ubicom. Policijska je službenica u Gradačcu, mjesto je malo i svako svakog zna pa se tako zna i da je ona uzorna službenica protiv koje nikad dosad nije poveden disciplinski postupak. Tvrdimo da ona nije nikome dala nikakve informacije o žrtvi, niti je, uostalom, ona bila raspoređena na radno mjesto gdje bi raspolagala takvim podacima – rekao je advokat Hećimović.

Dodao je i da se "njegovoj branjenici prijeti životom i da će kontaktirati Tužilaštvo tuzlanskog kantona i zatražiti da dobije zaštitu 24 sata i to od Državne agencije za istragu i zaštitu, sve dok se ne utvrdi je li ona za bilo šta odgovorna što joj se stavlja na teret".

- Njen je život u ovom trenutku ugrožen - rekao je advokat.

Nizamu Hećimović u petak je brutalno pretukao pa ubio nevjenčani suprug Nermin Sulejmanović, a sve to prenosio je uživo na društvenoj mreži Instagram.

Potom je ubio još dvije i ranio tri osobe. Na kraju je izvršio samoubistvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.