open-navfaktor-logo
search
Akcija "Staza"
Kriminalna grupa: Dušan Lovrenović se predao u Zagrebu, bit će izručen BiH
Dušan Lovrenović za kojim su tragali istražni organi u Bosni i Hercegovini zbog sumnje da je član kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i trgovinom drogom, predao se prije tri dana policiji u Zagrebu.
10.03.2022. u 12:42
get url
text

VEZANI TEKST - Međunarodni lanac droge: Podnesen izvještaj protiv 13 osoba, neki na Interpolovoj potjernici

- Lovrenović je bio u pratnji advokata, čeka se ekstradicija - kratko nam je kazao izvor iz istrage.

Lovrenović se sumnjiči za krivična djela organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet droga i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Prije nekoliko dana MUP RS-a je Tužilaštvu BiH podnio izvještaj protiv njega, te još nekoliko osoba u okviru nastavka akcije kodnog naziva "Staza".

U akciji "Staza" do sada je oduzeto više od 400 kilograma marihuane koju je krijumčarila osumnjičena kriminalna grupa. Neki od članova su ranije uhapšeni u ovoj akciji i podređen im je pritvor.

- Postoji sumnja da su u periodu od 2020. godine do danas, kao organizovana kriminalna grupa neovlašteno trgovali opojnim drogama i oružjem na teritoriji BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Na ovaj način pripadnici grupe ostvarili su zajedničku ili pojedinačnu protivpravnu korist u novcu, materijalnim dobrima ili drugim oblicima koristi. Policijski službenici nastavljaju pod nadzorom postupajućeg tužioca aktivnosti u ovom predmetu -  saopćeno je tada iz MUP-a RS.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.