open-navfaktor-logo
search
Potresno svjedočenje
Majka žrtve zavapila u sudnici: "Zašto si mi zapalio kćerku? Moje srce više ne može..."
Majka Milice Marinković, (33) koja je brutalno ubijena u julu prošle godine, Dragojla Stanković zatražila je danas u Okružnom sudu Banja Luka da se optuženi Branislav Stanivuković (44) kazni doživotnim zatvorom.
11.02.2021. u 13:03
get url
text

Njemu se sudi po optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka da je 20. jula prošle godine Milicu polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu kod Laktaša i to pred žrtvinom kćerkom. Milica je zadobila teške opekotine od kojih je podlegla 3. augusta u UKC-u RS-a u Banjoj Luci.

- Po meni, treba ga kazniti zatvorom do života - kazala je majka žrtve, a zatim zavapila:

- Hoću da znam razlog što si mi zapalio kćerku? Ja sam majka! Hoću da znam! Moj bol i moje srce više ne može... Brane, što si je zapalio? - rekla je ona kroz suze.

Svjedokinja je govorila o zajedničkom životu Milice i optuženog, kao i zlostavljanju koje je, prema navodima optužnice, trajalo deset godina.

Ocijenila je da je bio ljubomoran i da joj nije dozvoljavao da igdje ide sama.

- Nije smjela sama ni u zadrugu. Kad on ide negdje, izvadi kvaku sa vrata da ona ne može izaći vani. Komšinica mi je pričala da ju je jednom udario autom, a da su njenu cipelu našli u jarku. Nosila je gips - ispričala je Dragojla Stanković, koja živi u Austriji.

Govorila je i o tome kako je Milica 2012. godine pobjegla od supruga kod nje u Austriju, a da ih je Stanivuković tada zvao i rekao da će zapaliti kuću u Laktašima.

- U početku nismo vjerovali. Čuli smo se s komšijama i potvrdili su nam da gori kuća. I komšije su ga se bojale i nisu smjeli da idu gasiti jer je bio agresivan - ispričala je svjedok.

Govorila je i o danu kada je čula za ubistvo Milice.

- Pala sam. Bila sam poslije i na Psihijatriji u Austriji. Pijem osam tableta... - kazala je Stanković u potresnom svjedočenju.

U sudnici je danas svjedočio i njen suprug Vaso Stanković, a Milicin očuh, koji je istakao da ju je "volio kao rođeno dijete".

Potvrdio je da im je Stanivuković najavio da će zapaliti njihovu kuću u Laktašima, što je kasnije i učinio, a da je kao razlog naveo to što je Milica otišla u Austriju i "što ne dolazi kući".

Prema navodima optužnice Stanivuković je zlostavljao suprugu od 2010. do 20. jula 2020. godine, tukao je, maltretirao i branio da priča o tome.

Kritičnog dana ju je u Aleksandrovcu kod Laktaša, pred žrtvinom kćerkom, polio benzinom po glavi i tijelu i zapalio upaljačem. Milica je zadobila teške opekotine od kojih je podlegla 3. augusta u UKC-u RS-a u Banjoj Luci.

Prema navodima otužnice, Milica je 2012. godine uspjela pobjeći kod roditelja u Austriju, a Stanivuković je potom zapalio kuću njene majke u Mrčevcima kod Laktaša. Iz straha za život svoje kćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, Milica se vratila optuženom i nastavila da živi s njim u vanbračnoj zajednici.

U optužnici se navodi da je 20. jula 2020. godine oko 9.30 sati Stanivuković automobilom pratio Milicu i njenu kćerku na lokalnom putu Mrčevci - Aleksandrovac, a kada je izašao iz vozila noseći plastičnu flašu sa 1,5 litara benzina, žrtva je počela da bježi.

- Optuženi je sustiže i polijeva benzinom po glavi i tijelu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svjestan da će tako prouzrokovati njenu smrt - stoji u optužnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.