open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Maratonski proces ulazi u završnicu: Zakazane završne riječi na suđenju optuženom za likvidaciju Slaviše Ćuluma
Nakon više od dvije godine, suđenje Siniši Šakiću, optuženom za ubistvo Slaviše Ćuluma u maju 2020. godine u Dragočaju kod Banje Luke, ulazi u završnicu.
11.09.2023. u 19:05
get url
text

VEZANI TEKST - Svjedoci optuženom dali alibi: U vrijeme ubistva Ćuluma Siniša Šakić bio u Sisku

Na današnjem ročištu u Okružnom sudu Banja Luka saslušan je jedan svjedok odbrane, te su za sljedeće ročište planirane završne riječi, nakon čega će uslijediti presuda.

Suđenje Šakiću počelo je u maju 2021. godine.

Svjedok odbrane Ivan Curić koji je radio u sisačkom kafiću "Кubano bar", izjavio je danas da je Šakić u maju 2020. godine bio u Sisku u Hrvatskoj. Naveo je da ga je viđao u "Кubano baru" kad god bi došao. 

Odbrana je svjedoka zvala kako bi opovrgla tvrdnje optužbe i vještačenje video materijala sa pomenutog kafića kojim tužilaštvo dokazuje da optuženi u vrijeme ubistva nije bio u tom kafiću u Sisku.

Кako je istakao advokat Nebojša Pantić, odbrana tvrdi da "Кubano bar" ima više ulaza i da je Šakić mogao da dođe i ode, a da ne bude snimljen kamerama.

Svjedok Curić potvrdio je da kafić ima dva ulaza, glavni i još jedan koji vodi do parkinga iza lokala.

Slaviša Ćulum je sa desetogodišnje zatvorske kazne u KPZ Foča izašao 16. aprila 2020. godine, a 15. maja je izrešetan u sačekuši u blizini porodične kuće u mjestu Dragočaj kod Banje Luke, kada su u njegovom pravcu ispaljena 22 hica iz automatskih pušaka.

Šakić je optužen da je sa još jednom nepoznatom osobom počinio ovaj zločin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.