open-navfaktor-logo
search
Velikosrpske teze
Mladi SDA imaju poruku sa UNSA: Sabinu Silajdžić udaljite sa Univerziteta, ako ne - onda možete vratiti i Šešelja
Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije (SDA) traži od Univerziteta u Sarajevu da pokrene disciplinski postupak i s Ekonomskog fakulteta udalji Sabinu Silajdžić.
20.01.2024. u 13:56
get url
text

- Univerzitet u Sarajevu je simbol savremene bh. države i mora ostati svjetionik i snažan zagovornik naučne istine i nepobitnih činjenica o agresiji na međunarodno priznatu i nezavisnu državu, koja je nakon protjerivanja, višegodišnje opsade, opkoljenih enklava i masovnih zločina, kulminirala genocidom koji je nepobitan pravni i historijski fakt - saopćili su i dodali:

VEZANI TEKST - Ekonomski fakultet u Sarajevu se ogradio od istupa njihove profesorice Sabine Silajdžić

- Onako kako je ranije provodio spektakularne političke hajke i progone, Univerzitet u Sarajevu mora odbaciti zlonamjerne i ponavljajuće velikosrpske propagandne teze, koje u javnost plasira profesorica na Ekonomskom fakultetu i članica Naroda i pravde Sabina Silajdžić. Ako to ne učine rektor i Senat UNSA, onda pod svoje okrilje mogu vratiti i prijeratnog kolegu Vojislava Šešelja.

Sabina Silajdžić, doktorica ekonomskih nauka, vanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu izazvala je buru u javnosti izjednačavajući u svojim istupima 1. mart kada se slavi Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 9. januar - neustavni datum za obilježavanje "dana RS-a". Od njenih javnih istupa ogradili su se sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu na kome je angažovana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.