open-navfaktor-logo
search
Mostar
MUP HNK se oglasio o pronalasku mrtvog novorođenčeta
Zasad nije poznato da li je beba rođena živa ili mrtva 
12.09.2018. u 16:46
get url
text

Zasad još nije poznato da li je muško novorođenče, koje je jutros, pod sumnjivim okolnostima pronađeno mrtvo pored regionalnog puta R424 Mostar – Čitluk, na lokalitetu Kobilovača, rođeno živo ili mrtvo.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su se konačno oglasili po ovom pitanju, potvrdivši da se radi o muškom novorođenom djetetu, te da su na teren izašli postupajući prema informacijama Policijske uprave Grude, koju su zaprimili u 10,45 sati.

- Pripadnici Policijske uprave Mostar, u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, na lokalitetu Kobilovača pored regionalnog puta R424 Mostar – Čitluk, pronašli su beživotno tijelo novorođenog muškog djeteta. Na licu mjesta izvršen je uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac—rečeno je iz MUP-a HNK.

U saopćenju se dodaje da Uprava policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona zajedno sa Tužilaštvom Hercegovačko- neretvanskog kantona i u saradnji sa Upravom policije MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, preduzima mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.

U slučaj je uključena policija iz oba kantona, navodno jer su roditelji navodno s područja ZHK, tačnije iz Gruda.

Više informacija, odnosno tačan uzrok smrti bebe, bit će poznato nakon obdukcije i policijske istrage.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.