open-navfaktor-logo
search
Ubistvo iz zasjede
MUP RS-a raspisao potragu za ubicom Slaviše Ćuluma, pretresi na 13 lokacija u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu
Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a raspisalo je potragu za jednom osobom koja se direktno dovodi u vezu s izvršenjem teškog ubistva Slaviše Ćuluma u petak u Dragočaju kod Banje Luke, potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUPRS-a Mirna Miljanović.
16.05.2020. u 11:39
get url
text

Precizirala je da je jutros pod nadzorom javnog tužioca RS-a nastavljen uviđaj na mjestu gdje je izvršeno to krivično djelo, a pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS vrše pregled šireg područja.

- U okviru istrage u toku su pretresi na 13 lokacija koje koristi osam osoba na području Banje Luke i Istočnog Sarajeva - naglasila je Miljanović.

Više osoba je privedeno i kriminalistika obrada nad njima je u toku. Iz MUP-a RS-a su sinoć objavili fotografije osoba na motociklu za koje se sumnja da su izvršioci ubistva Slaviše Ćuluma u naselju Dragočaj u Banjoj Luci. Pozvali su građane da ako su primjetili te dvije osobe i motocikl da svoja saznanja prijave na telefonski broj policije 122.

Video-snimak je izuzet u Dragočaju, gdje je u petak ubijen Ćulum, od ranije poznat kao vođa jedne od kriminalnih grupa. On je osuđivan za više krivičnih djela i prije mjesec dana je izašao iz zatvora u Foči. Ćulum je ubijen iz zasjede, u automobilu na lokalnom seoskom putu.

Prije deset godina ubijen je njegov brat, Nedeljko Ćulum, u pucnjavi dvije sukobljene kriminalne grupe. Slaviša Ćulum je prijetio da će pobiti sve one koji su krivi za smrt njegovog brata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.