open-navfaktor-logo
search
Nakon presude
Muriz Memić: Ima pravde, Alisa Mutap ide na robiju, Hasan Dupovac nikada više neće biti policajac
Nakon što je Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine proglasilo krivim Hasana Dupovca i Alisu Mutap u slučaju "Memić", novinarima su se obratili članovi porodice i advokat nastradalog Dženana Memića.
21.07.2023. u 12:27
get url
text

- Ja sam zadovoljan. Glavni krivac Alisa Mutap je rekla da je najpoznatija, a ja znam da ti dobivaju razne nagrade, a ona je dobila dvije godine i šest mjeseci robije.  Dupovac nikada više neće biti policajac. Ima pravde, makar zrnce pravde. Apelaciono vijeće je pokazalo da ima pravde. Nećemo stati na ovome. Veliko hvala bivšoj glavnoj tužiteljici BiH Gordani Tadić koja je pokrenula sve ovo što ju je koštalo funkcije, hvala aktuelnom glavnom državnom tužiocu Milanku Kajganiću... Dupovac je sve vrijeme govorio da lažemo, ali je Sud pokazao da nismo - kazao je Dženanov otac Muriz Memić.

Zadovoljna presudom je i Dženanova sestra Arijana Memić.

VEZANI TEKST - Presuda u slučaju "Memić": Hasan Dupovac i Alisa Mutap proglašeni krivima

- Ovo je samo jedna od etapa naše borbe. Uspjeli smo dokazati ono što smo govorili svih ovih godina. Sad nas čeka suočenje sa onima koji su Dženanu oduzeli život. Za tu osobu koja je Dženanu oduzela život tražit ćemo najstrožu kaznu - poručila je Arijana Memić.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kaže da je očekivao ovakvu presudu, ali i da je moglo bolje.

- Ovo je kompleksna pravna sitiuacija. Rijetko zasluženoj kazni umakne krivac. Zadovoljan sam jer je ovo vjetar u leđa u istrazi koja se tiče Dženanovog ubistva - istakao je Feraget. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.