open-navfaktor-logo
search
Slučaj iz prošle godine
Muškarac iz Skender-Vakufa osumnjičen za obljubu djevojčice
Muškarac iz Skender-Vakufa M. M. osumnjičen je za krivično djelo obljuba djeteta mlađeg od 15 godina u sticaju sa krivičnim djelom spolno uznemiravanje.
03.05.2023. u 16:19
get url
text

Kako saznajemo, osumnjičeni je prijavljen da je djelo počinio tokom maja 2021. godine, na području općine Skender-Vakuf.

- S obzirom na protok vremena od počinjenog krivičnog djela tužilaštvo nije predlagalo mjeru pritvora prema osumnjičenom, već je predložilo Okružnom sudu u Banjoj Luci određivanje mjera zabrane, a koje je Sud rješenjem i odredio - potvrđeno nam je u Okružnom javnom tužilaštvu.

Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci izrekao je mjere zabrane prema osumnjičenom - zabrana posjećivanja određenih mjesta i područja i zabrana sastajanja sa određenim licima.

Zabranjeno mu je posjećivanje mjesta u kojem boravi oštećena na udaljenosti manjoj od 300 metara, uključujući mjesto stanovanja i srednju školu koju pohađa, kao i zabrana komuniciranja s njom.

- Mjere zabrane primjenjivat će se sve dok za to postoji potreba, a najduže može trajati do pravosnažnosti presude i upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, ukoliko bude optužen i takva kazna bude izrečena. Sud će svaka dva mjeseca ispitivati da li je mjera još potrebna. Osumnjičeni je upozoren da mu se u slučaju kršenja mjera zabrane mogu izreći i dodatne mjere ili odrediti pritvor - saopćeno je iz suda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.