open-navfaktor-logo
search
Salte Lake City
Muškarac u Americi se popeo na krilo aviona i ušao u motor, ubrzo je preminuo
Kyler Efinger (30) iz Park Cityja pronađen je mrtav u motoru aviona na aerodromu na lokaciji Salte Lake City.
03.01.2024. u 08:48
get url
text
Američki avion
Američki avion

Policija je rekla da je Efinger probio vrata za izlaz u slučaju nužde, otišao na pistu i ušao u motor mlažnjaka, piše AP.

Policajci su ga pronašli bez svijesti unutar motora postavljenog na krilo komercijalnog aviona punog putnika, objavila je policijska uprava Salt Lake Cityja.

Kada je Efinger ušao u motor, avion je stajao na podlozi za odleđivanje, a motori su mu se vrtjeli. Efinger je bio putnik sa kartom za Denver, rekla je policija.

Šef trgovine u zračnoj luci je nešto prije 22 sata dojavio dispečerima iz kontrolnog centra zračne luke da je vidio putnika kako prolazi kroz izlaz za slučaj opasnosti. Policajci su brzo pronašli Efingerovu odjeću, cipele i druge predmete na jednoj od pista.

Nakon što su ga locirali, službenici su rekli kontrolorima letenja da obavijeste pilota da ugasi motore aviona. Pokušali su ga oživjeti, ali mu nije bilo spasa

Policija Salt Lake Cityja sarađuje s uredom državnog medicinskog istražitelja kako bi se utvrdio uzrok smrti, što će uključivati i toksikološi izvještaj, piše AP.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.