open-navfaktor-logo
search
Traje potraga
Nakon prijave nestanka dvojice mladića iz Stoca: Pronađeni tragovi slijetanja vozila u Bregavu, čekaju se ronioci
U rijeci Bregavi, nedaleko od ulaza u Stolac iz pravca Berkovića organizovana je potraga za džipom, kojim su se tokom protekle noći iz Stoca prema Vidovom Polju udaljili mladići M. V. (20) i F. S. , a čiji nestanak je prijavljen policiji jutros.
12.02.2024. u 12:54
get url
text

VEZANI TEKST - Dvojica mladića sinoć nestala na području Stoca, pokrenuta potraga

Kako je Faktoru potvrdio glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić, na obali su pronađeni tragovi kočenja, a par desetaka metara niže prilikom pretrage rijeke sajlom sa magnetom, magnet se zakačio za nešto, za što se sumnja da bi moglo biti vozilo. 

S obzirom na to da dizalica ne može pristupiti ovom mjestu, na terenu su pripadnici Interventne spasilačke jedinice Mostar, čiji ronioci će utvrditi da li se na tom mjestu nalazi traženo vozilo, te da li su u njemu eventualno stradale osobe.

- S obzirom na to da je voda jako zamućena, zasad ništa ne možemo sa sigurnosšću tvrditi, dok se ne izvrše potrebne provjere - kazao nam je Marić. 

Uz policiju i ISS Mostar čiji dolazak se očekuje, na teren su, na poziv Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stolac stigli i pripadnici HGSS-a Čapljina.

Stolačkoj policiji R. V. (47) u 00.45 sati prijavila je da je njen sin, M. V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F. S. te da nije došao kući, kao i da je nedostupan na telefon.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F. S., zajedno, sa S. P., koji je policiji dao informacije da je on dao svoje vozilo M. V. i F. S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi svaki trag.

Odmah nakon toga tokom noći policija je obišla grad i njegovo širte područje, ali do jutros nije bilo moguće pronaći bilo kakve tragove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.