open-navfaktor-logo
search
Saznajemo
Novi detalji akcije: Ponovo uhapšen inspektor Mladen Milovanović
Na području više gradova Bosne i Hercegovine u toku je velika akcija kodnog naziva "Transporter" u kojoj je dosad uhapšeno više osoba zbog organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.
16.11.2021. u 09:29
get url
text

Kako saznajemo od izvora iz policije, ponovo je uhapšen Mladen Milovanović, inspektor MUP-a RS-a.

On je u julu hapšen zbog sumnje da je  počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

VEZANI TEKST - Saznajemo: Velika akcija protiv organizovanog kriminala, više uhapšenih

Radi se o Milošu Božoviću sa Cetinja, koji je tada uhapšen po potjernici Interpola za ubistvo, a koji je prema pisanju crnogorskih medija član "Škaljarskog klana".

- Još jedna osoba je u bjekstvu - kazao je naš izvor.

Iz MUP-a RS-a je potvrđeno da pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet realizuju operativnu akciju "Transporter" u okviru koje je devet osoba uhapšeno, a u toku su pretresi na više od 20 lokacija u Bosni i Hercegovini.

Aktivnosti se realizuju po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u realizaciji aktivnosti učestvuje i Uprava krim - policije, Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerija, PU Banja Luka, Prijedor, Bosanska Gradiška i Istočno Sarajevo. Naredbama su obuhvaćene i osobe i objekti na području Federacije BiH, gdje u aktivnostima učestvuju i pripadnici SIPA-e i MUP-ova Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

Kako smo ranije objavili, uhapšen je i izvjesni Bojan Cvijetić, a za kojeg pojedini mediji navode da se radi o bivšem savjetniku nekadašnjeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

Pored njega, uhapšen je i Petar D., koji se i ranije dovodio u vezu sa krivičnim djelima. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.