open-navfaktor-logo
search
"Greška"
Novo ubistvo u Americi: Policajac sasuo pet metaka u mladog Latinoamerikanca
Nova tragedija dogodila se u Americi. U kalifornijskom Valleju ubijen je mladi Latinoamerikanac (22). 
04.06.2020. u 13:44
get url
text

Usmrtio ga je policajac ispalivši pet metaka u njega, a kako javlja ABC7news, upucani mladić nije predstavljao baš nikakvu opasnost.

Mladi Sean Monterrosa ubijen je u noći s ponedjeljka na utorak, a policija se nije oglasila sve do srijede. Nije se čak ni znalo je li mrtav.

Potom se obratio lokalni policijski čelnik Shawny Williams i otkrio okolnosti događaja. Objasnio je kako je policajac mislio da Monterrosa ima pištolj jer je vidio da nešto viri iz njegovog džepa:

- Zbog toga je kolega otvorio vatru, jer je pretpostavljao da bi moglo doći do krvoprolića te da bi mogao biti napadnut - kazao je Williams. 

Kasnije se utvrdilo da pištolja nije bilo, a taj "pištolj" kojeg je policajac vidio bio je samo - čekić. Taj policajac suspendiran je do daljnjeg.

U tim trenutcima, kao i u ostatku Sjedinjenih Država i u Valleju su se odvijali protesti. U tom su gradu demonstranti opkolili policijsku stanicu.

Iako se stanje u nekim mjestima smirilo, širom Amerike i dalje protestuje stotine thiljada Amerikanaca zbog nedavnog ubistva Georgea Floyda koji je preminuo zbog toga što mu je policajac koljenom gnječio vrat preko pet minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.