open-navfaktor-logo
search
Prodaja pokretne imovine
Od hotela Košute na Jahorini ostali tanjiri i viljuške
Preduzeće Energoinvest iz Istočnog Sarajeva oglasilo je prodaju pokretne imovine hotela Košuta na Jahorini, a u cijenu i stanje ovih stvari kupci će se moći uvjeriti na licu mjesta.
19.11.2021. u 19:58
get url
text
Hotel Košuta
Hotel Košuta

Podsjetimo, Košuta, koja je dio stečajne mase preduzeća Energoinvest sagrađena je 1983. godine, a sada su na prodaju ponuđeni računari, televizori, telefoni i slični aparati iz ovog hotela.

Odlučili su i da prodaju, stolove, stolice, ormare, restoranski namještaj, tanjire, šolje, čaše, kašike, viljuške, zdjele, stolnjake, peškire, kao i krevete, dušeke, deke i drugi inventar, piše Capital.

- Pravo učestvovanja imaju pravna i fizička lica koja dođu na Jahorinu u hotel Košutu 25. novembra ove godine i na licu mjesta, nakon uvida u stvari i cijene, dostave prodavcu ponudu za predmete nadmetanja - istaknuto je u oglasu.

Preduzeće Termag iz Rogatice, koje je vlasnik istoimenog hotela na Jahorini, kupilo je sredinom ove godine likvidirani hotel Košuta na ovoj planini za oko šest miliona maraka.

Procijenjena vrijednost hotela Košuta iznosila je osam miliona maraka, a prema uvjetima licitacije hotel nije mogao biti prodat za manje od 70 posto procijenjene vrijednosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.