open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo TK
Određen pritvor za Suljića i Salkanovića: Maskirani i naoružani pljačkali benzinske pumpe
Kantonalni sud Tuzla je na prijedlog postupajućeg tužioca odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Kasandra Suljića (23) iz Tuzle i Armina Bećirovića (22) iz Živinica te različite mjere zabrane za Eldina Salkanovića (23) iz Živinica. Suljić i Bećirović su osumnjičeni da su kao saučesnici u sticaju počinili tri krivična djela razbojništva, a Eldin Salkanović je osumnjičen da je učestvovao u dva razbojništva sa Suljićem i Bećirovićem, navodi se u saopćenju Tužilaštva Tuzlanskog kantona.
26.09.2022. u 13:21
get url
text

Istraga je potvorena i protiv Š.Z (22) iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao sa pomenutim osobama u jednom razbojništvu, ali je sud osumnjičenog pustio da se brani sa slobode, dodaje se u saopćenju.

- Suljić i Bećirović su osumnjičeni da su 1. septembra 2022. godine maskirani ušli u prostorije jedne benzinske pumpe u Tuzli, dok su ih Salkanović i Š.Z čekali u automobilu te uz prijetnju da će Bećirović koristiti poluautomatsku pušku od zaposlenika uzeli pazar u iznosu većem od 6.000 KM i udaljili se. Na isti način su počinili razbojništvo i 7. septembra na benzinskoj pumpi u Stuparima na području Kladnja, ali nisu uspjeli otvoriti digitalni sef i otuđiti novac iz njega.

Također, Suljić i Bećirović su osumnjičeni i da su na isti način 20. septembra 2022. godine maskirani i naoružani ušli u benzinsku pumpu u naselju Ciljuge na području Živinica te pod prijetnjom da će pucati od radnika uzeli pazar, kao i novac koji je radnik imao u novčaniku, ključeve od njegovog automobila i određenu količinu cigareta, čime su sebi pribavili protivpravnu korist u iznosu od oko 2.000 KM - navode iz Tužilaštva TK.

Nakon što su pripadnici MUP-a TK identifikovali osumnjičene, po naredbi Kantonalnog suda Tuzla su obavljeni pretresi na više lokacija, kada su osumnjičeni uhapšeni. Nakon kriminalističke obrade su predati u nadležnost Tužilaštva, a nakon toga je postupajući tužilac donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.