open-navfaktor-logo
search
Obavljen uviđaj
Oglasio se Sarajevogas: Šta se dešavalo sinoć na Kovačićima?
Kako su naveli u saopćenju iz Sarajevogasa, oni su na teren izašli u 20 sati i 38 minuta nakon prijave korisnika prirodnog gasa na adresi Zagrebačka 31
12.12.2019. u 12:44
get url
text

Nakon što je sinoć u Zagrebačkoj ulici u naselju Kovačići u Sarajevu došlo do incidenta zbog kojeg se sumnjalo u trovanje plinom, saopćenjem za javnost su se oglasili iz Sarajevogasa. 

Podsjećamo, oko 20.30 sati zbog sumnje u trovanje plinom, pozvana je Hitna pomoć koja je četvero djece i jednu ženu prevezla u KCUS. 

Iz te zdravstvene ustanove danas nismo uspjeli dobiti informaciju o zdravstvenom stanju zbrinutih pacijenata. 

Kako su naveli u saopćenju iz Sarajevogasa, oni su na teren izašli u 20 sati i 38 minuta nakon prijave korisnika prirodnog gasa na adresi Zagrebačka 31.

On je pozvao Dispečerski centar KJKP Sarajevogas  i prijavio da je dijete izgubilo svijest u kupatilu njegovog stana.

- Odmah po zaprimljenoj prijavi dežurna ekipa Sarajevogasa je izašla na adresu u 21.05 sati, gdje su zatekli i pripadnike PU Novo Sarajevo koji su obavljali uviđaj. Dežurna ekipa je izvršila prekid dotoka gasa u unutrašnje gasne instalacije korisnika - navodi se u saopćenju Sarajevogasa.

{$galerijaFotografija}

Kako dalje navode, u vrijeme pregleda unutrašnje gasne instalacije i priključenih gasnih aparata stručna ekipa Sarajevogasa je uočila da je priključena kuhinjska napa.

- Vlasnik je potvrdio da su tokom dana istovremeno radili i kuhinjska napa i kombi bojler dimnjačne izvedbe. Nakon što je stručna ekipa Sarajevogasa vlasniku skrenula pažnju da kuhinjska napa i kombi bojler dimnjačne izvedbe ne mogu istovremeno biti u radu, napa je isključena. Po nalogu sudskog vještaka koji je prisustvovao uviđaju, izvršeno je ponovno puštanje gasa u unutrašnje instalacije korisnika. Nakon što su izvršena dva kontrolna mjerenja koncentracije metana (CH4) i ugljen monoksida (CO), detektori nisu registrovali njihovo prisustvo za vrijeme rada kombi bojlera kao ni u slučaju kada je kombi bojler van pogona - naveli su iz ovog preduzeća.

Dalje se dodaje da, na osnovu svih provedenih radnji, na predmetnoj adresi nije registrovano curenje prirodnog gasa na unutrašnjoj gasnoj instalaciji, a o uzroku koji je doveo do ovog događaja mišljenje će dati sudski vještak.

- Po završetku svih radnji oko 00 sati i 15 minuta  izvršen je prekid dotoka prirodnog gasa u unutrašnje gasne instalacije. Vlasniku stana su date upute o potrebnim radnjama i neophodnoj dokumentaciji za ponovno stavljanje u pogon unutrašnje gasne instalacije. Još jednom podsjećamo sve korisnike da su dužni voditi brigu o stanju i ispravnosti gasnih instalacija, gasnih aparata i sistema za dovod zraka i odvod produkata sagorjevanja - naveli su iz ovog preduzeća, uz napomenu korisnicima da su im sve  informacije za sigurnu i efikasnu upotrebu prirodnog gasa dostupne na web stranici Sarajevogasa, www.sarajevogas.ba.

Zagrebačka ulica- curio plin u zgradi
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.