open-navfaktor-logo
search
Šokantan slučaj u Sarajevu
Ogorčeni roditelji: Sedam djevojčica seksualno uznemiravao komšija, tužiteljica otišla na godišnji odmor
Prema pisanju portala žurnal.info, Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je krajem prošlog mjeseca prijavljeno da je sedmero djece iz istog naselja bilo žrtva seksualnog uznemiravanja i to od jedne te iste osobe.
22.07.2020. u 22:26
get url
text

Prvi šokantni slučaj desio se sa desetogodišnjom djevojčicom. Roditelji djece bili su nezadovoljni reakcijom nadležnih organa, policije i tužilaštva, pa su se onda obratili redakciji Žurnala. Kako roditelji tvrde, izjave koje su oni dali u MUP-u KS, dobila je na uvid porodica prijavljenog komšije. Također, roditelji sumnjaju da je jedan od inspektora, koji je razgovarao s njima, u srodstvu sa prijavljenim. Istovremeno, tužiteljica koja je trebalo da radi na tom predmetu, roditeljima je rekla da ide na godišnji odmor.
  
Strahujući da se ništa neće desiti i da će institucije zakazati, jedina šansa da istina izađe na vidjelo ostali su im mediji. Sagovornici Žurnala u tekstu su potpisani kao roditelji 1,2,3,4,5, sve kako bi se zaštitio integritet djece.

 - Moja djevojčica je 25. juna izašla iz kuće da se igra. Kada se vratila, bila je uznemirena. Pitala sam je šta se desilo, a ona je rekla da ju je komšija dirao po intimnim dijelovima tijela. Suprugu sam odmah javila šta se desilo i on je otišao na policiju i sve prijavio. Nakon sedam dana smo pozvani u MUP,  jer smo čekali psihologa koji je morao biti prisutan da bi uzeli izjavu od djevojčice. Dok sam davala izjavu, tu su bili prisutni inspektori F. D., E. K. i A. S. Dan nakon što je naš slučaj proslijeđen Tužilaštvu, kćerka čovjeka kojeg smo prijavili policiji došla je kod nas kući i počela da se izvinjava. Ja sam je tada pitala kako ona zna sve to što je navedeno u djetetovoj i našim izjavama? Odakle joj te informacije? Rekla mi je da ne može reći kako je došla do informacija - kažu Roditelji 1.

I onda se strašna priča nastavila, javljali su se i drugi roditelji iz tog naselja čiju je djecu uznemiravao isti čovjek.

- Kada je supruga počela razgovor, naša djevojčica je doživjela šok. U prvom momentu ona je negirala da joj je taj čovjek bilo šta uradio. Zatim je dijete preblijedilo, usne su joj postale plave i bila je u šoku. Pustili smo je da se smiri i nakon 20 minuta ona je sama došla u dnevni boravak i počela plakati. Molila nas je da nju ništa ne krivimo, da nije smjela ništa da nam kaže. Nikada nisam ni pomislio da bi taj naš komšija mogao uraditi nešto takvo. Bio je jako susretljiv čovjek, komunikativan, prijatan, nikada mi nije ništa čak ni ružno rekao a kamoli nažao učinio. Pomagao mi je u dosta stvari – kazali su utučeni roditelji.

Integralni tekst možete pročitati ovdje.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.