open-navfaktor-logo
search
Sud u Banjoj Luci
Otac bebe koja je osoblju bolnice u Foči pala na pod negirao krivicu za davanje mita
Danijel Vesić, otac bebe koja je zadobila povrede glave, kada je u augustu prošle godine medicinskom osoblju bolnice u Foči pala na pod, danas je u Okružnom sudu Banja Luka negirao krivicu za krivično djelo davanje mita, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva RS-a.
11.09.2023. u 11:59
get url
text

Optužnicu protiv njega je podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala u Banjoj Luci, a kojom su obuhvaćeni i doktor ginekologije u JZU "Univerzitetska bolnica Foča" Vladimir Čančar i medicinska sestra Gordana Sokolović i to za krivično djelo primanje mita.

Ročište za izjašnjenje o krivnji Čančara i Sokolović zakazano je za kraj septembra u Okružnom sudu Banja Luka. Prema navodima optužnice, kritični događaj se desio 18. augusta 2022. godine između devet i 10 sati.

Čančar se tereti da je djelo počinio u svojstvu službenog lica, kao načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstva, odnosno specijalista ginekologije i akušerstva u navedenoj bolnici u Foči, a Sokolović u svojstvu odgovornog lica, kao ginekološko-akušerska sestra.

- Pacijentkinja J. V. je u ovu bolnicu primljena radi porođaja i postporođajnog oporavka. Nakon što je Sokolović organizovala i izvršila prijem pacijentkinje i pošto je Čančar obavio pregled, u ordinaciji je primio Danijela Vesića, muža pacijentkinje J. V. Prilikom razgovora mu je saopćio da je sa suprugom i plodom sve u redu i da bi njegovu suprugu trebalo da porodi sutradan carskim rezom, nakon čega je Vesić iz novčanika izvadio 400 KM i predao Čančaru - stoji u optužnici.

Dodaje se da mu je potom rekao da želi da počasti i medicinsku sestru Sokolović.

- U prisustvu Čančara, predao joj je 100 KM u jednoj novčanici. Na taj način primili su navedene novčane iznose kako bi preduzeli radnje vezane za medicinski tretman i njegu pacijentkinje J. V, a koje su, u skladu sa svojim ovlaštenjima, morali izvršiti – navodi se u optužnici.

Nakon porođaja beba je medicinskom osoblju pala na pod i zadobila frakturu lobanje i hematom. Ukazana joj je pomoć, ali se njeno zdravstveno stanje pogoršalo zbog čega je upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je operisana.

Optuženi Danijel Vesić je danas, po izlasku iz banjalučke sudnice, kratko izjavio da je beba sada dobro i da oporavak protiče uredno.

Tvrdi i da ima informacije da je u završnoj fazi odvojena istraga u vezi sa ovim slučajem i da se uskoro očekuje optužnica zbog slučaja povreda koje je zadobila njegova kćerka u bolnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.