open-navfaktor-logo
search
Suđenje
Patolog o rekordnom izvještaju: Sa obdukcije Slaviše Ćuluma 93 fotografije, povrede opisivane pet sati
Specijalista sudske medicine Željko Кaran govorio je danas u Okružnom sudu Banja Luka o nalazu obdukcije tijela Banjalučanina Slaviše Ćuluma (37), koji je ubijen u maju prošle godine u Dragočaju kod Banje Luke.
12.07.2021. u 16:10
get url
text

Za ovo ubistvo sudi se Siniši Šakiću zvanom Kinez.

Istakao je da je obdukcija stradalog bila veoma kompleksna i da je načinio čak 93 fotografije što je rekord, kao i da je opisivanje povreda trajalo pet sati.

Karan je naveo da je Ćulum pogođen u srce i da je zadobio prostrelne povrede glave, a pogođen je s više hitaca sa tri strane.

- Metak koji mu je prošao kroz glavu pogodio ga je u potiljak, te izašao ispod lijeve strane vilice i razorio mu mozak. Metak koji je prošao kroz grudi razorio je srce. Takve povrede niko ne može preživjeti - rekao je danas Кaran.

Naveo je da se ne može utvrditi redosljed povreda koje je zadobio Ćulum, ali je dodao da su hici pogađali s leđa, s boka i sprijeda.

Vještak balističar Saša Jojić utvrdio je da je na Ćuluma pucano iz dvije puške, a da su na licu mjesta nađene 22 čahure i da je utvrđeno da potiču od metaka ispaljenih iz automatskog oružja kalibra 7.62 milimetra, te da je riječ o automatskoj pušci ili puškomitraljezu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.