open-navfaktor-logo
search
Ljubuški
Pijan udario pješaka i pobjegao: Povrijeđeni preminuo, vozač pronađen i uhapšen
Policijska uprava Ljubuški u utorak navečer obavijestila je dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegopvačkog kantona (ZHK) da se u mjestu Klobuk kod Ljubuškog dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je teško povriješen pješak.
14.09.2023. u 10:34
get url
text

Nesreća se dogodila u 21.35 sati, a teško je povrijeđen Lj. P. (1975) iz Klobuka, kojeg je udario tada još nepoznati vozač sa nepoznatim automobilom, koji je pobjegao s mjesta nesreće.

Povrijeđeni pješak vozilom Hitne pomoći prevezen je Sveučilišno-kliničku bolnicu Mostar, a policija je obavila uviđaj i nastavila tragati za vozačem.

Utvrđeno je da se radi o I. M. (1986) iz Klobuka, koji je kritične prilike upravljao automobilom "renault laguna" koji je na sebi imao nepripadajuće registarske oznake Republike Hrvatske, sa vidljivim oštećenjima koja su odgovarala tragovima pronađenim na mjestu nesreće. 

On je uhapšen u noći sa utorka na srijedu u 2.50 sati, a zbog sumnje da je u alkoholiziranom stanju počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa ugrožavanjem javne sigurnosti i neukazivanjem pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Naknadno je postupajući tužilac obaviješten da je teško povrijeđeni pješak preminuo u SKB Mostar u srijedu u večernjim satima.

- Na tijelu preminulog po nalogu tužioca obavit će se obdukcija, te će se nastaviti sa poduzimanjem svih potrebnih istražnih radnji u cilju utvrđivanja uzroka nastanka saobraćajne nesreće.  Nakon donošenja naloga o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog u službenim
prostorijama Kantonalnog tužilaštva ZHK Široki Brijeg, postupajući tužilac će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora osumnjičenom Kantonalnom sudu u Širokom Brijegu - naveli su iz Tužilaštva ZHK. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.