open-navfaktor-logo
search
Investicije
Počela izgradnja megaprojekta na Trebeviću vrijednog 25 miliona eura
Na Trebeviću je počela gradnja luksuznog stambeno-poslovnog objekta Roof Gardens koji će biti jedinstveni simbol grada Sarajeva.
28.10.2021. u 08:17
get url
text

Roof Gardens pretenduje da postane jedna od najprestižnijih lokacija u jugoistočnoj Evropi, nudeći do sada neviđeni panoramski pogled na olimpijsko Sarajevo.

Smješten je na atraktivnoj lokaciji, u ulici Zlatna dolina, iznad Sarajeva na samom početku šume na planini Trebević, što je i bila inspiracija za naziv. Objekat je udaljen 1.200 metara zračne linije od poznate sarajevske dvorane Skenderija, piše BiznisInfo.

Investicija je vrijedna oko 25 miliona eura, a realizira je sarajevska kompanija Roof Gardens, osnovana od bh. kompanije s regionalnim poslovnim prisustvom.

Objekat će raspolagati sa 135 stanova i 2.500 metara kvadratnih poslovnog prostora. Dovršetak je planiran za kraj 2023. godine. Projektirala su ga dva prestižna arhitektonska studija Nonstop i Filter.

– Sam koncept je jedinstven u BiH i regiji jer nudi svojevrstan pristup kulturi življenja. Osim luksuznih stanova različitih kvadratura, Roof Gardens nudit će i različite kulturno-zabavne i sportske sadržaje za njegove stanovnike, ali i posjetioce. Imat će restoran s jedinstvenim pogledom na Sarajevo, te trg s amfiteatrom kao mjesto susreta – kazao je ranije Berin Alagić, direktor kompanije Roof Gardens.

Uz sve to, planirana je izgradnja vrtića, te drugih sadržaja za najmlađe, a sve to u skladu s prirodnim okruženjem, energetski efikasno i poštujući održivi razvoj. Ovo će biti oaza mira za sve stanovnike i posjetitelje jer nudi bijeg od gradske buke i smoga, te miran završetak radnog dana, rečeno je ranije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.