open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Pomaže i predsjednik FK Sarajevo: Uskoro direktna avionska linija iz Sarajeva prema SAD-u?
Aerodrom Sarajevo radi na uspostavljanju direktne avionske linije sa Sjedinjenim Američkim Državama.
09.11.2021. u 11:54
get url
text

Uspostavljanje nove internacionalne linije između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, odnosno Sarajeva, bio je povod za sastanak predsjedavajućeg komisije Turstičke zajednice Kantona Sarajevo Kenana Magode, generalnog direktora Međunarodnog aerodroma Sarajevo Alana Bajića, menadžera aerodroma Vedrane Vikić Musić i predsjednika Fudbalskog kluba Sarajevo Ismira Mirvića.

Avionska linija iz Sarajeva prema SAD-u značila bi jačanje američkog turističkog tržišta i povećanu mogućnost za lakši i masovniji dolazak turista iz tog dijela svijeta. Prema statističkim podacima Turističke zajednice KS, turisti iz Sjedinjenih Američkih Država su među prvih deset, po broju dolazaka i ostvarenih noćenja u Kantonu Sarajevo.

Nakon odlične ljetne sezone, Aerodrom Sarajevo nastavlja intenzivno raditi na uvođenju novih aviokompanija i destinacija, kao i proširenja saradnje sa poslovnim partnerima u svim segmentima poslovanja. S tim ciljem Turistička zajednica KS i Međunarodni aerodrom Sarajevo jačaju saradnju i intenziviraju aktivnosti, među kojima je i uvođenje direktne linije na relaciji Sjedinjene Američke Države – Bosna i Hercegovina.

Značajnu pomoć u cilju razvijanja Sarajeva kao turističke destinacije ponudio je američki biznismen bosanskohercegovačkog porijekla Ismir Mirvić, jedan od investitora u FK Sarajevo, a koji dugi niz godina živi i uspješno posluje u SAD-u, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Zaključeno je da svi učesnici sastanka dijele isti cilj, te da će se u narednom periodu intenzivirati zajedničke aktivnosti na ovom, kao i nekim drugim projektima kako bi turiste i korisnike usluga Sarajevskog aerodroma ponovo mogli obradovati lijepim vijestima.

Cilj je podržati pozitivan trend razvoja turizma u našoj zemlji putem širenja mreže letova / destinacija za Sarajevo, a koji je moguće ostvariti samo kroz zajedničku koordinaciju svih aktera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.