open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Ponovljeno suđenje Vidoviću i Bulatoviću ulazi u završnicu: Tužilac traži dugotrajni zatvor
Vidoviću i Bulatoviću je u toku ponovno suđenje za ubistvo Miroslava Lazarevića (32) u Istočnom Sarajevu iz oktobra 2016. godine
02.09.2019. u 14:51
get url
text

Na ponovljenom suđenju Saši Vidoviću (37) iz Bijeljine i Aleksandru Bulatoviću (33) iz Banje Luke za  ubistva Miroslava Lazarevića, počelo je iznošenje završnih riječi.

Dok tužilaštvo traži dugotrajne zatvorske kazne, uvjereni da su dokazali krivicu, odbrana tvrdi suprotno, kritikujući raniju istragu.

Vidoviću i Bulatoviću je u toku ponovno suđenje za ubistvo Miroslava Lazarevića (32) u Istočnom Sarajevu iz oktobra 2016. godine. Vrhovni sud RS im je ranije ukinuoprvostepenu presudu kojom su nepravosnažno bili osuđeni na ukupno 39 godina zatvora, te postupak vratio na novo suđenje.

Tužilac RS-a Dragica Glušac zatražila je od vijeća banjalučkog Okružnog suda da dvojicu optuženih osudi na dugotrajnu robiju.

- Detaljno su  isplanirali ubistvo,nabavili oružje, ukrali vozilo koje su nakon zločina zapalili u Sarajevu da prikriju tragove - rekla je Glušac.

Branilac Bulatovića, advokat Milan Petković smatra da njegovom klijentu nije dokazana krivica, da je istraga bila površna, a pojedini dokazi nezakoniti.

- Ništa ne upućuje da je moj branjenik počinio djela za koja ga terete. Nema očevidaca ubistva, paljenja vozila ni nabake oružja. Nije izveden nijedan dokaz koji upućuje da je Bulatović imao namjeru da ubije Lazarevića i da se o tome dogovarao s Vidovićem - kazao je Petković.

Optuženi Aleksandar Bulatović je izrazio žaljenje što je Lazarević ubijen, ali tvrdi da on sa tim nema nikakve veze, te da je sa ubijenim bio u dobrim odnosima.

- Već tri godine sam zatočenik optužnice - kazao je Bulatović.

Odbrana optuženog Saše Vidovića završne riječi će iznijeti na narednom ročištu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.