open-navfaktor-logo
search
Akcija nastavljena
Pretresi u Pločniku kod Sokoca, nađeni dijelovi ukradenih vozila
Tokom pretresa pronađena je veća količina autodijelova, tipa "volkswagen", "audi" i "škoda"
06.11.2018. u 13:55
get url
text

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, danas su u saradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i MUP-a Kantona Sarajevo, a u nastavku akcije koja je započela još sinoć na blokiranom području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata, u mjestu Pločnik, općina Sokolac.

Tokom pretresa pronađena je veća količina autodijelova, marke "volkswagen", "audi" i "škoda", za koje postoji sumnja da potječu iz krivičnih djela izvršenih na području Kantona Sarajevo.

Vlasnik kuće koja je pretresena navodno je preminuo u ranijem periodu.  

Pronađeni predmeti i operativni materijal će biti predati MUP-u Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Sinoć su na području Sokoca u okviru policijske akcije koju je predvodila SIPA uhapšeni Slaven Dakić, Rade Bartula, Zoran Jovičić, a sve u sklopu istrage koja se vodi zbog ubistva dvojice policajaca u Sarajevu.

Zasad nije poznato da li se uhapšeni sumnjiče za učestvovanje u ubistvu policajaca, a u vezu sa slučajem doveo ih je "range rover" u kojem su uhapšeni, a koji je, prema nezvaničnim informacijama, u noći kad se desilo ubistvo, uočen na području Sarajeva. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.